schrijfsels en reflecties

Een nieuw boek, een boeiende ontmoeting, interessant cursusmateriaal, een bijzondere gebeurtenis... Sinds ik intensief bezig ben met human design en anderen mag gidsen in die wondere wereld, komt er heel wat op mijn pad. Ik deel dan ook graag mijn inzichten, ervaringen, bedenkingen en ingevingen van het moment.

Op deze pagina vind je daarom een bonte verzameling aan zowel korte schrijfsels als langere artikels die ik gaandeweg bij elkaar schreef en zal schrijven. Grasduin erop los, klik aan wat jou boeiend lijkt en voel je vrij om je reacties met me te delen.

Oh ja, een groot deel van deze teksten vind je trouwens ook in verkorte vorm terug op de Instagram- en Facebookpagina van WENDpunt.

Enkele weken geleden gidste ik Anne doorheen haar unieke persoonlijkheidsanalyse en wenste haar waardevolle inzichten en levensinspiratie met human design. Ik vroeg me nadien meermaals af hoe het nu verder zou gaan met haar en precies die gedachte werd deze week beantwoord. Enkele avonden geleden vond ik namelijk deze handgeschreven brief in de...

Toen ik vorig jaar langs verschillende woonkamers toerde met een theatervoorstelling, kwam ik op een gegeven moment een bijzondere bokaal tegen die mijn interesse wekte. Hij zat vol papiertjes en had een eervolle plaats gekregen in de woonkamer van de organisatrice. Ze vertelde me dat het een pot was vol herinneringen. Doorheen het jaar noteert ze...

Ik vertoefde de voorbije dagen te midden van de Ardense bossen. In dat machtige rijk der sparren, met zijn typische harsgeur, mochten schrijfsessies voor een nieuw theaterstuk niet ontbreken. Ik kon er mijn hart ophalen en die 'manifestor' met 'channel of emoting (39-55)' en een 'undefined self' in mij volop soigneren. Wat is dat allemaal?

Het internet vormt een schat aan informatie, al blijkt niet elke website even betrouwbaar. Human design is bovendien een uitgebreid systeem, waardoor je zou kunnen verdwalen in je zoektocht naar de betekenis van elke kleur, elk cijfer en elk woord uit jouw blauwdruk. Mogelijk vertrek je niet vanuit een neutrale blik en richt je je op bepaalde zaken...

Voor ieder die langskomt, schrijf ik een persoonlijk kaartje. Op deze zonnige zondagochtend bereid ik een nieuwe week voor met ongetwijfeld warme en boeiende ontmoetingen. De analyses liggen klaar in de mapjes, de kaartjes worden toegevoegd. Aftellen maar...

Laat WENDpunt een veilige plek zijn
waar wij elkaar oprecht mogen ontmoeten zoals we zijn

Jaren geleden kreeg ik van een goede vriend 'een doosje vol geluk'. Vandaag kwam ik het nog eens tegen en pikte er een willekeurig papiertje uit: "Laat je niet altijd sturen door een gedachte, je intuïtie maakt je ook gelukkig."

Ik ben altijd benieuwd om te vernemen wat human design voor anderen betekent en welke ervaringen het systeem hun al mocht brengen. Pen jij graag eigen ervaringen neer en vind je het fijn om van gedachten te wisselen? Deel ze gerust met me via mail. Mocht je er wat voor voelen, dan mag deze blog overigens ook een platform vormen voor jouw beleving met betrekking tot human design.