schrijfsels en reflecties

Een nieuw boek, een boeiende ontmoeting, interessant cursusmateriaal, een bijzondere gebeurtenis... Sinds ik intensief bezig ben met human design en anderen mag gidsen in die wondere wereld, komt er heel wat op mijn pad. Ik deel dan ook graag mijn inzichten, ervaringen, bedenkingen en ingevingen van het moment.

Op deze pagina vind je daarom een bonte verzameling aan zowel korte schrijfsels als langere artikels die ik gaandeweg bij elkaar schreef en zal schrijven. Grasduin erop los, klik aan wat jou boeiend lijkt en voel je vrij om je reacties met me te delen.

Oh ja, een groot deel van deze teksten vind je trouwens ook in verkorte vorm terug op de Instagram- en Facebookpagina van WENDpunt.

Beeld je even in... Je voelt je helemaal in je nopjes. Iemand biedt jou een geweldige kans.
Je zegt ja. De volgende ochtend word je vol twijfels wakker. 'Waarom stemde ik toch toe?'

Wat een week! Ik sluit af met een vriendendagje in Gent en blik terug op intense dagen vol analyses en warme ontmoetingen.

okt 07

dankbaar

Vorige week mocht ik deze verwarmende reactie ontvangen van een klant. Fijn om te vernemen wat een analyse mag betekenen voor iemand.

sep 22

eenvoud

Soms hoeft een beeld geen verdere uitleg.

Wie een duik neemt in de wereld van human design, komt al snel de woorden 'profiel' en 'lijn' tegen. Ze worden voorgesteld door de cijfers 1, 2, 3, 4, 5 en 6. De technische uitleg bespaar ik je, maar hieronder geef ik wel een kort en algemeen overzicht van wat ze inhouden.

Ik mocht al heel wat mensen ontmoeten met elk hun boeiende levensverhaal. Het doet zo'n deugd om te zien hoe ze tijdens en na een analyse bevestiging, inzichten en nieuwe mogelijkheden vinden. Mijn uitleg over hun krachtbronnen, valkuilen en mogelijkheden evolueert gedurende de sessie al snel naar een diepgaand gesprek over zelfzorg, dromen en...

Een bodygraph bestaat uit negen centra. Je kan ze gerust vergelijken met chakra's, al zijn het er meer. Elk centrum staat voor een bepaald thema. Zo vind je er persoonlijke informatie in terug over onder meer je inspiratie, denkpatroon, communicatie, identiteit, doel, richting, wilskracht, zelfbeeld, eigenwaarde, angsten, energie, emoties en...

Ik ben altijd benieuwd om te vernemen wat human design voor anderen betekent en welke ervaringen het systeem hun al mocht brengen. Pen jij graag eigen ervaringen neer en vind je het fijn om van gedachten te wisselen? Deel ze gerust met me via mail. Mocht je er wat voor voelen, dan mag deze blog overigens ook een platform vormen voor jouw beleving met betrekking tot human design.