schrijfsels en reflecties

Een nieuw boek, een boeiende ontmoeting, interessant cursusmateriaal, een bijzondere gebeurtenis... Sinds ik intensief bezig ben met human design en anderen mag gidsen in die wondere wereld, komt er heel wat op mijn pad. Ik deel dan ook graag mijn inzichten, ervaringen, bedenkingen en ingevingen van het moment.

Op deze pagina vind je daarom een bonte verzameling aan zowel korte schrijfsels als langere artikels die ik gaandeweg bij elkaar schreef en zal schrijven. Grasduin erop los, klik aan wat jou boeiend lijkt en voel je vrij om je reacties met me te delen.

Oh ja, een groot deel van deze teksten vind je trouwens ook in verkorte vorm terug op de Instagram- en Facebookpagina van WENDpunt.

"Jij bent hier om anderen te informeren via kunst",
kwam ik in mijn voorbereidingen van persoonlijkheidsanalyses tegen. Wat blijkt uit de ontmoetingen nadien? De ene is curator, de ander illustrator. Zo specifiek is human design…
In ieders blauwdruk zit een 'zielsmissie' vervat. Je kan het beschouwen als een rol die je te vervullen hebt en die jouw...

Als je bij WENDpunt naar het toilet gaat, kom je oog in oog te staan met een krijtmuur. De rode en witte krijtjes liggen klaar voor iedereen die er graag de eigen creativiteit op loslaat.
De nieuwste bijdrage: "human design = gps van topkwaliteit!"

Enige tijd geleden kwam er een man van 71 jaar langs voor een persoonlijkheidsanalyse. Hij maakte kennis met human design en mocht op dit punt van zijn leven verklaringen en aanvaarding vinden. "Daarom doe ik al mijn leven lang de dingen zoals ik ze doe!"
Hij wilde graag dat ook zijn kinderen kennismaken met human design. Aangezien hij niet...

"Dit is wat we voor elkaar kunnen betekenen." Die gedachte kwam enkele maanden geleden voorbij toen het idee opborrelde om ontmoetingsmomenten te organiseren voor mensen die iets gemeenschappelijks hebben in hun human design. Loskomen van de theorie en elkaar inspireren vanuit eigen belevingen en ervaringen, dat zou het opzet vormen.
Vorige week...

Een heel bijzondere dag is het vandaag. In de reeks ontmoetingsmomenten mag ik vanavond enkele reflectors samenbrengen. Als je weet dat slechts 1% van de wereldbevolking een reflector is, kun je je voorstellen dat dit niet zo vanzelfsprekend is. Het afgelopen WENDpunt-jaar heb ik het geluk gehad meerdere reflectors te mogen ontmoeten en hen...

Informeren, dat is wat een manifestor hoort te doen. Ik ben vaak met allerlei zaken bezig, ik bereid dingen voor, ik creëer… en dat doe ik het liefst alleen, in afzondering. Op die momenten ben ik niet bezig met anderen op de hoogte houden, aankondigen of transparant zijn naar de buitenwereld. Dat besef ik. Ik doe gewoon wat ik voel...

apr 01

taart!

Twee jaar geleden was het juiste moment er: ik besliste om human design niet langer voor mezelf te houden. Ik wilde ermee naar buiten komen om ook anderen te laten kennismaken met de verbluffende rijkdom van dit systeem. Hoe maak je juiste keuzes? Waarom doe je wat je doet? Wat is jouw essentie? Hoe kan je jouw leven vlotter laten...

mrt 10

podcast

Onlangs was ik te gast bij Frauke Molen, psychologe en bezielster van 'Studio We-Time'.

Doorheen de WENDpunt-jaren ben ik al vaak mensen tegengekomen van wie ik denk: zij zouden elkaar moeten leren kennen. Dat zou zo inspirerend kunnen zijn. Jullie wil ik samenbrengen.

Ik ben altijd benieuwd om te vernemen wat human design voor anderen betekent en welke ervaringen het systeem hun al mocht brengen. Pen jij graag eigen ervaringen neer en vind je het fijn om van gedachten te wisselen? Deel ze gerust met me via mail. Mocht je er wat voor voelen, dan mag deze blog overigens ook een platform vormen voor jouw beleving met betrekking tot human design.