zielsmissie

02-07-2023

"Jij bent hier om anderen te informeren via kunst",
kwam ik in mijn voorbereidingen van persoonlijkheidsanalyses tegen. Wat blijkt uit de ontmoetingen nadien? De ene is curator, de ander illustrator. Zo specifiek is human design…
In ieders blauwdruk zit een 'zielsmissie' vervat. Je kan het beschouwen als een rol die je te vervullen hebt en die jouw bestaan typeert. Je komt er tijdens je leven in terecht wanneer je je hart durft te volgen.
Bij recente persoonlijkheidsanalyses kwam ik dus twee keer eenzelfde zielsmissie tegen: "Je bent hier om anderen te informeren via kunst." Niet bepaald vaag of algemeen. Mooi vond ik het om te ontdekken dat beiden die zielsmissie al keihard gevonden en geïnstalleerd hebben in hun leven. Kunst betekent namelijk ontzettend veel in hun professionele leven en ver daarbuiten: de ene is curator en verbindt mensen met kunst, de ander is illustrator en vormt een internationale naam binnen de tekenkunst.
Daarom vind ik human design zo krachtig. Het vertelt geen algemeen verhaal, maar een gedetailleerde beschrijving van wie je bent, hoe je functioneert, waarom je doet wat je doet en hoe je (nog meer) in jouw kracht kan staan. Geweldig, toch?