offline of online, dit is jouw moment

24-07-2021

Ik krijg steeds vaker de vraag om een analyse online te organiseren. Dat kan!

Of je nu naar een psycholoog of een therapeut gaat, een coach of een waarzegger, een astroloog of een human designanalist, een sessie staat in het teken van jouw leven. Je gaat op pad met iemand die volgens jou een waardevolle bijdrage kan leveren en jou kan begeleiden in de zoektocht naar jezelf, naar identiteit, naar richting... Samen ontwarren jullie een knoop, zoeken jullie naar evenwicht en lossen jullie problemen op. Het verleden kan een plaats krijgen, conflicten kunnen worden opgelost of vermeden, aanvaarding komt aankloppen.

Waar je ook naar op zoek bent en welke traditionele of alternatieve vorm je daarbij kiest, het is jouw moment. Enkel jij kan beslissen wat voor jou werkt en hoe je dat inricht. De astroloog vertrekt vanuit jouw horoscoop en sterrenbeeld, human design vindt betekenis in jouw bodygraph. De ene noemt het een reading, de ander een analyse of scan. Een ding is zeker: het is persoonlijk en daarom ook heel belangrijk dat je je comfortabel voelt tijdens een sessie, dat je ze op een aangename manier kunt beleven.

Uit ervaring merk ik dat sommigen graag langskomen in een consultatieruimte. Het is een nieuwe omgeving die hun toelaat om even weg te zijn uit het dagelijkse decor. Op die manier kunnen ze hun bekommernissen even achterlaten en dat maakt het mogelijk om er vanop de zijlijn tijdens een analyse naar te kijken. Anderen voorspellen dat een reading voor hen confronterend kan zijn en daarom ervaren ze die het liefst net vanuit hun eigen omgeving, waar het veilig en vertrouwd aanvoelt. Dat kan uiteraard ook, met het internet als bondgenoot. Zo heb ik al mensen via een videogesprek op weg geholpen in de wereld van human design. Voor sommigen is het zelfs gewoon de meest praktische oplossing: WENDpunt ging eerder al internationaal, want ik mocht Belgen uit het buitenland ontvangen. Zoiets kan natuurlijk heel eenvoudig via een digitale sessie. Ook de coronamaatregelen inspireerden om het op die manier aan te pakken.

Kortom, een gesprek kan zowel online als offline plaatsvinden. Je blijft welkom in mijn consultatieruimte voor een persoonlijke ontmoeting met een analyse bij een kopje koffie of thee (Buggenhout, te midden van Antwerpen-Brussel-Gent), maar het kan ook anders. Jij kiest wat voor jou haalbaar is en waar je je het beste bij voelt... Is dat een persoonlijk gesprek in real life of vanop afstand via het internet? Of het nu om een persoonlijke of praktische reden gaat, weet dat een sessie op verschillende manieren ingevuld kan worden. Persoonlijke groei, zelfzorg en reflectie beginnen immers bij een comfortabel gevoel en een open houding.

Plof je neer in mijn of jouw zetel. Dit is jouw moment.

(Oh ja, de uitgeschreven analyse krijg je sowieso altijd digitaal doorgestuurd.)

kernwoorden: videocall, sessie, analyse, reading, chart