de lagere lat

31-05-2022

Tijdens een wandeling in Saint-Hubert kwam ik deze constructie tegen. Je kan er je armspieren trainen, maar evengoed wijsheid vinden: wie goed kijkt, ziet dat de lat wat lager werd gelegd. Letterlijk.

Leg jij de lat hoog voor jezelf? Misschien staat 'gate 48' dan wel actief in je blauwdruk en ben jij een persoon die steeds goed voorbereid wilt zijn. Hoewel grote diepte en 'weloverwogenheid' jouw rijkdom vormen, kun je het gevoel hebben dat je nooit volledig klaar bent, dat je niet bekwaam genoeg bent of een onderwerp onvoldoende beheerst. Je leeft mogelijk in de veronderstelling dat anderen er meer over weten of er beter in zijn.

Dit persoonlijkheidskenmerk bevindt zich in het Spleen-centrum ( = instinct, intuïtie) en is niet bedoeld om je door onzekerheden of angsten te laten verlammen. Daarom is het belangrijk om niet alleen je blauwdruk - met alle krachtbronnen en kwetsbaarheden - te kennen, maar ook om te weten hoe je die juist kunt gebruiken en op een krachtige manier kunt inzetten.7

Geef jezelf zin.
Gun jezelf jezelf te zijn.
Leef zoals je bedoeld bent.

kernwoorden: perfectionisme, zelfonderschatting, onzekerheid