bokaaltijd

30-12-2022

Bokaaltijd!

Toen ik vorig jaar langs verschillende woonkamers toerde met een theatervoorstelling, kwam ik op een gegeven moment een bijzondere bokaal tegen die mijn interesse wekte. Hij zat vol papiertjes en had een eervolle plaats gekregen in de woonkamer van de organisatrice. Ze vertelde me dat het een pot was vol herinneringen. Doorheen het jaar noteert ze opmerkelijke gebeurtenissen op kleine blaadjes, die ze vervolgens in de bokaal stopt. Eind december herleest ze alles en blikt ze terug op die mooie of waardevolle momenten van het afgelopen jaar. Een geweldig idee vond ik dat en ik besliste om dit jaar voor mezelf ook zo'n 'bokaal der herinneringen' aan te leggen.

Ondertussen loopt 2022 op z'n einde en is het tijd om die voorbije twaalf maanden lezend te herbeleven. Verwarmend maar ook best inspirerend, want ik merk een rode draad op bij heel wat momenten die hier nu opnieuw voorbijkomen. Ik opende een bokaal die me duidelijk maakt waar ik gelukkig van werd en word. Qua inzicht en nieuwe inspiratie kan dat tellen!

Ik verzamelde het afgelopen jaar ervaringen en dat leverde me een goedgevulde spaarpot van onschatbare waarde. Niks inflatie. Ik sluit dit jaar dankbaar af en raad iedereen zo'n ervaringsbokaal aan.

Wat maakte 2022 voor jou bijzonder en zou er in jouw bokaal terechtgekomen zijn? Zou jij iemand zo'n spaarbokaal cadeau willen doen?