zeezout en nootjes: over keuzes maken en beslissen

08-07-2021

Witte chocolade met pralinévulling? Of liever bruine met karamel en zeezout? Of toch maar zwarte met hazelnoten? Onze favoriete chocolade uitkiezen, vinden we ondanks het ruime aanbod meestal niet moeilijk.

Het kan nochtans knap lastig zijn om een beslissing te nemen in ons leven, zeker wanneer er grote veranderingen aan vasthangen. Maak jij weleens verkeerde keuzes of vind je het moeilijk om te beslissen? Alles begint bij inzicht. Ga eens bij jezelf te rade en denk na over de manier waarop jij jouw keuzes maakt. Sommigen merken dat ze vooral hun buikgevoel volgen, terwijl anderen de hele tijd alle mogelijkheden overdenken. De ene beslist impulsief, de ander luistert dan weer traag maar zeker naar wat zijn/haar gevoel toefluistert.

Human design geeft heel duidelijk aan welke 'beslissingsstrategie' (of autoriteit, zoals dat in de vaktaal heet) de juiste is voor jou. Het systeem laat zien hoe jij beslissingen kunt nemen die goed voor je zijn en hoe je verkeerde kunt vermijden. Zodra je dat weet, kun je ermee experimenteren. Van kleine keuzes tot steeds belangrijker stappen in je leven. Volg het juiste pad en laat de buitenwereld (of je Mind) nooit voor jou beslissen: "Zou je dat wel doen? Ben je wel zeker? Denk toch maar eens goed na!"

Via human design maakte ik kennis met mijn unieke keuzekompas waarop ik steeds kan vertrouwen. Ik ging ermee op pad en ben sindsdien meer dan ooit trouw aan mezelf. Ik maakte nieuwe, juiste beslissingen. Van een zelfstandige human designpraktijk tot eigen theatervoorstellingen... en of dat goed voelt!

meer info over de mogelijke beslissingsstrategieën vind je hier
kernwoorden: keuzes maken, beslissen, emotioneel, impulsief, rationeel, intuïtie, buikgevoel